Nieuws uit Benidorm

Jongeren lappen coronaregels massaal aan hun laars in Benidorm

Gemeentepartij Ciudadanos heeft gevraagd om een efficiënter beheer van de pandemie in Benidorm en de stijging van infecties in de gemeente te stoppen, die met een oplopende incidentie van PCR-gevallen in 14 dagen meer dan 210 is. Dit zijn cijfers gepubliceerd volgens gegevens van het ministerie van Volksgezondheid.

Men heeft burgermeester Toni Pérez opgeroepen om het toezicht te verhogen en boetes op te leggen van overtreders van de coronamaatregelen. Honderden jongeren zijn elke avond met grote hoeveelheden te vinden aan het levante strand en enkele drukke straten in de stad en houden geen afstand en gebruiken alcohol op straat. Mondkapjes zijn meestal ook niet te zien.

Balastegui van Gemeentepartij Ciudadanos heeft gewaarschuwd dat deze situatie serieus is en iedereen in gevaar kan brengen, niet alleen vanwege de ziekenhuisdruk die met dagen erger wordt, en dat begint zorgwekkend te worden, maar ook omdat het de toeristische sector zeer negatief zal beïnvloeden. De woordvoerder van de partij heeft op dit moment gewezen op de infectie-hoogrisico’s van Benidorm: ′′ De huidige incidentie van Covid in de stad is 210 terwijl we we twee weken geleden op 20 stonden, dit is een ondubbelzinnig teken dat het virus totaal uit de hand loopt in Benidorm “.

Balastegui heeft er ook op gewezen dat door de hoeveelheid jongeren in deze situatie ‘s nachts, niet door de de lokale politie onder controle te krijgen is. Men ziet ook jongeren die weten dat de pakkans klein is en die daardoor de coronaregels aan hun laars lappen


Eén reactie

  1. Niet houden aan de regels meteen terug sturen. De jongeren verpesten het voor die zich wel aan de regels houden.Wij zelf hebben geen problemen met de regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button