Home Overig Nieuws Dwergstierengevechten nu verboden

Dwergstierengevechten nu verboden

door admin
spanje verbiedt 'dwergstierengevechten'

Spaanse wetgevers hebben donderdag stierenvecht-evenementen verboden waarbij mensen met dwerggroei (achondroplasie) kostuums dragen ter vermaak, alsmede het zogenaamde Dwergstierengevechten. Een maatregel die werd toegejuicht door groepen voor gehandicaptenrechten, maar tegengewerkt door de daadwerkelijke artiesten zélf.

Groepen mensen met dwerggroei verkleed als brandweerlieden hebben het publiek lang vermaakt door jonge stieren te achtervolgen zonder ze te doden, in shows die als komisch worden beschouwd. Terwijl het aantal zelfbenoemde “dwerg-torero’s” afneemt, zijn er nog steeds zogenaamde “dwerg-stierengevechten” te zien, vooral tijdens festivals ter ere van de patroonheilige van een stad.

De wet die donderdag in het parlement is goedgekeurd, verbiedt shows of recreatieve activiteiten waarbij mensen met een handicap, worden gebruikt om spot bij het publiek uit te lokken. Het verbod heeft tot doel om Spanje in overeenstemming te brengen met de richtlijnen van de Europese Unie inzake discriminatie van gehandicapten.

Het idee hierachter is dat veel mensen naar deze uitvoeringen gaan en dat het oké is om te lachen om verschil in uiterlijk of een handicap. Maar veel zogenoemde “dwerg-torero’s” zeggen dat ze zich juist gerespecteerd en gewaardeerd voelen en dat zonder de shows hun levensonderhoud op het spel staat.

“We zijn stierenvechters, we zijn artiesten, er zijn genoeg verboden”, schreef een groep “enanitos toreros” genaamd “Amusement in the Arena” op hun Facebook-pagina. Een handvol artiesten van “dwergstierengevechten” protesteerde buiten het parlement voorafgaand aan de stemming over de wet om hun verzet tegen het verbod kenbaar te maken.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?