Home Overig Nieuws Inwoners van Benidorm eisen de restauratie van sculpturen en monumenten

Inwoners van Benidorm eisen de restauratie van sculpturen en monumenten

door admin
restauratie van sculpturen en monumenten

Een groot deel van de sculpturen en monumenten van Benidorm heeft veel beschadigingen in de vorm van gaten en scheuren. De inwoners van Benidorm willen dat de gemeente deze gaat herstellen.

Met de verkiezingen voor de deur, op 28 mei aanstaande, komt er de nodige kritiek op de huidige burgemeester Toni Pérez en zijn partij Partido Popular om op die manier de aandacht te trekken naar de belangrijkste tegenkandidaat voor het burgemeesterschap namens de partij Ciudadanos.

De kritiek komt niet alleen uit politieke hoek, maar ook uit een deel van de inwoners. Voor de wethouder van Ciudadanos “is het tegenstrijdig dat Toni Pérez aankondigt dat hij wil dat Benidorm de culturele hoofdstad van de Valenciaanse Gemeenschap wordt met veel kunst op de openbare weg zoals recentelijk de plaatsing van de twee enorme hoofden op het plein van El Castell.

Maar er zijn monumenten in de stad die er al jaren staan en waar de nodige onderhoud aan zou moeten worden gepleegd. Zoals op het Plaza de la Señoría. “Het Monument voor de Doden op Zee” betaald in de tijd van burgemeester Pedro Zaragoza door de gemeenteraad en individuele bijdragen die zelfs loterijen hielden om de financiering rond te krijgen. Dit beeld, gemaakt door Juan de Ávalos , heeft zulke grote scheuren dat als er niets wordt gedaan, het verloren gaat.

 

Monument voor de Mayorales

Het werk is een eerbetoon aan alle kinderen van Benidorm die zijn omgekomen in het werk op zee in de tijd van de visserij en dat deel uitmaakt van de geschiedenis van Benidorm. “Terwijl dit beeld steeds slechter wordt en er niets aan wordt gedaan om het te repareren, geeft de burgemeester duizenden euro’s uit om de muurschildering te herstellen van een hotel van een familie heel dicht bij de PP-partij stond”.

Andere stukken zijn een “Monument voor de Mayorales” van de patroonsfeesten in het Parque de Elche, zoals de muurschildering die herinnert aan het verleden van de mensen van Benidorm toen ze naar de almadraba gingen en ook die verkeren in een erbarmelijke staat, met losse of gescheurde stukken.

Ook het werk van Pedro Delso wordt niet gespaard . “Zijn sculptuur van Don Quichot is ook verslechterd, en we hebben zelfs onze twijfels of zijn schild in de juiste positie zit”, aldus Pérez Sebastiá. Om al deze redenen heeft wethouder en kandidaat nr. 2 voor Ciudadanos de regering van Toni Pérez gevraagd deze monumenten te herstellen. (Bron: Alicante Plaza)

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?