Home Overig Nieuws Interieur in Spanje is zo anders dan in Nederland en België

Interieur in Spanje is zo anders dan in Nederland en België

door admin
Interieur in Spanje

Sociale media zorgt ervoor dat trends in alle uithoeken van de wereld worden gedeeld, maar er zijn kleine details die specifiek zijn voor elk land. Het Spaanse interieur en gewoonten zijn bijzonder in vergelijking met andere Europese landen.

Er wordt gezegd dat het interieur van ons huis veel zegt over onze persoonlijkheid. Om deze reden kan een huis op dezelfde manier veel vertellen over het land en zijn inwoners: van tradities gebaseerd op cultuur tot gewoonten bepaald door geografische locatie, zoals het gebruik van jaloezieën in Spanje om te beschermen tegen de zon. In Spanje hebben ze decoratieve gebruiken die daarbuiten niet te zien zijn. 

We hebben het over gewoonten die zo ingebakken zitten bij de Spanjaarden zoals de flamencodanseres op de televisie, die meer een parodie is geworden, of de gehaakte kleedjes op de bank. In Noord-Europese landen houden we rekening met de seizoenen en passen steeds ons interieur een beetje daarop aan. De meeste huizen in Spanje zullen niet regelmatig veranderen. Waar Nederlanders en Belgen door middel van kleine textielvoorwerpen, zoals tafelkleden, gordijnen of kussens, de mogelijkheid hebben om een ​​nieuwe sfeer te geven, afhankelijk van het seizoen, zullen Spanjaarden alles laten zoals het is.

Warm licht

Verlichting is iets heel herkenbaars. In Spanje, waar veel zonlicht is, zijn de huizen vaak verlicht met koud, wit licht en soms gewoon Tl-verlichting. De meeste hotelkamers in Spanje zien er ook altijd kil uit qua verlichting. Het schijnt trouwens zo te zijn, hoe noordelijker je in Europa komt, hoe warmer het licht. In Nederland en België spelen we met warm licht en gebruiken we zelden wil licht als decoratie. En in Scandinavië is het licht nog weer een stapje warmer.

Verder staan Spaanse huiskamers vaak overvol spullen die ze maar blijven bewaren. Ook herkenbaar is het ontbreken van een salontafel maar staat er vaak een eetkamer-tafel bij het bankstel. Met natuurlijk ook over de tafel een gehaakt kleedje.

Canapé hoezen, matrasbeschermer, onderlaken, bovenlaken, deken, dekbed, hoofdkussens en sierkussens. In weinig landen heeft een bed zoveel elementen als in Spanje. Ze houden van een goed opgemaakt bed en daar zijn ze de beste in. Alleen een dekbed is uitgesloten!

Een object dat in een ander land dan Spanje moeilijk te vinden is, is dat van de hamhouder die met zijn relevante ham een deel van het aanrecht of een bijzettafeltje inneemt. Spanje is een van de zonnigste landen van Europa, daarom hebben ze zonwering nodig om de inval van zonlicht te reguleren en huizen te beschermen tegen hitte in de zomer. Bovendien bieden de jaloezieën ook die privacy waar ze zo van houden en isoleren ze lawaai. Vaak zie je dus dichte rolluiken voor de ramen en vinden Spanjaarden het gek dat wij in noord-Europa vaak alles open hebben waarbij je gewoon naar binnen kunt kijken. (Bron: Arquitectura y Diseno)

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?