Inloopcentrum Covid-flu vaccinatie heropent in Benidorm voorafgaand aan kerstperiode

Inloopcentrum Covid-flu vaccinatie heropent in Benidorm voorafgaand aan kerst. Ook in vijf andere gemeenten in de regio Marina Baixa worden zonder afspraak vaccinaties aangeboden.

Marina Baixa is één van de gebieden van de provincie met het laagste percentage kwetsbare bevolkingsgroepen dat dit najaar is ingeënt tegen griep en met de vierde dosis voor Covid-19.

De gezondheidsafdeling heeft zichzelf tot doel gesteld om het aantal mensen dat met beide vaccins is ingeënt aanzienlijk te verhogen als beschermingsmaatregel voor de feestdagen. Om een inentingsgraad van 70% te halen, wordt in Benidorm op maandag 12 december het inloopvaccinatiecentrum, in Spanje een ‘vacunódromo’ genoemd, heropend.

Het centrum, op de begane grond van Casa del Fester Diego Cano Enguera in Calle La Biga, is tot vrijdag 16 december geopend van 15.00 tot 20.00 uur en biedt het griepvaccin aan 65-plussers en mensen in risicogroepen, evenals de vierde Covid-dosis. Daarnaast hebben verschillende gezondheidscentra in de Marina Baixa ook dagen en tijden gereserveerd voor gezamenlijke injecties, waarbij opnieuw prioriteit wordt gegeven aan 65-plussers en mensen met onderliggende gezondheidsproblemen. Ze zijn als volgt:

 • Het gezondheidscentrum La Cala de Benidorm dient de vaccinaties toe op vrijdag 9 december, van 11.30 tot 14.00 uur.
 • Gezondheidscentrum Foietes, Benidorm: 13 en 15 december van 10.30 tot 20.00 uur.
 • Altea Health Centre: 14 en 15 december van 15.30 tot 20.30 uur.
 • Gezondheidscentrum La Nucía: 14 december, 9.00 en 20.00 uur.
 • Gezondheidscentrum Alfaz del Pi: 15 december, 15.30 uur tot 20.30 uur.
 • Gezondheidscentrum Almàssera de Tonda in Villajoyosa: 19 december tot 14.00 uur, 15.00 uur tot 20.30 uur en 23 en 30 december, 9.00 uur tot 14.00 uur.
 • Callosa d’en Sarrià-kliniek: data en tijden moeten nog worden bevestigd.
 • De gezondheidsafdeling van Marina Baixa heeft een beroep gedaan op het publiek om “zich op de bovengenoemde dagen te laten vaccineren om te voorkomen dat u een van deze twee ziekten oploopt en om ernstige symptomen te voorkomen die opname in het Marina Baixa-ziekenhuis vereisen, waardoor de faciliteiten en het hele gezondheidssysteem instorten”…

  Eerder deze week waarschuwde de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) dat er dit jaar meer gevallen van griep en Covid zouden zijn, virussen die virulenter zouden kunnen zijn of meer mensen kunnen treffen door de versoepeling van beschermende maatregelen. (Bron: Alicante Today)

  Back to top button