Costa Blanca

In een boom klimmen: tot 750 euro boete in Bolulla

In een boom klimmen en schade aanrichten, dieren op de openbare weg wassen, flyers onder ruitenwissers plaatsen of stunts doen met fietsen of skateboards. Het kleine stadje Bolulla, zo’n 20 kilometer boven Benidorm, heeft een verordening voor het samenleven van burgers goedgekeurd waarmee het gedrag wil aanpakken die als asociaal gezien kan worden.

Deze gemeente ergerde zich al langere tijd aan gedrag van bewoners door de toename van zwerfafval en laks gedrag van hondenbezitters. De verordening is deze week definitief goedgekeurd na publicatie ervan in de Staatscourant van de Provincie. Meer dan 80 artikelen en 150 mogelijke strafbare feiten staan erin met boetes variërend van 300 tot 600 euro voor lichte vergrijpen en zwaardere overtredingen van 601 tot 6.000 euro en soms zelfs tot 18.000 euro. 

In een boom klimmen of stunts doen met fietsen of skateboards kan bijvoorbeeld tot 750 euro boete oplopen (150 euro als je snel betaalt). Burgemeester Adrián Martínez, legde uit dat deze regels zijn opgesteld op basis van een algemene verordening met algemene richtlijnen. Waar het over klimmen in bomen gaat, wordt bedoeld dat het gaat om schade die kan worden veroorzaakt. Als een persoon het doet met opzet of een incident veroorzaakt met een andere persoon of iets kapotmaakt, dan volgt een boete. Spelende kinderen zonder kwade bedoelingen hebben dus weinig te vrezen. Maar vuurwerk afsteken, sigaren of as in containers deponeren, kan ook leiden tot 750 euro boete. (Bron: Diario Informacion).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button