Home Toerisme In deze stad kost het huren van een vakantiehuis het meeste

In deze stad kost het huren van een vakantiehuis het meeste

door admin
In deze stad kost het huren van een vakantiehuis het meeste

De Costa Blanca is een van de meest populaire plekken in Spanje om vakantiehuizen en appartementen te huren. Het kost het meeste om te huren in Jávea.

Uit cijfers uit 2023 blijkt dat het gemiddeld 203 euro kost om een ​​vakantiehuis of appartement in Jávea te huren. Daarna volgen Altea en Denia met prijzen van respectievelijk 147 euro en 116 euro. Op de vierde plaats komt Calpe met 115 euro. Benidorm en Villajoyosa opereren met huurcijfers van 108 en 103 euro. Onder de 100 euro vinden we Santa Pola en Torrevieja met een gemiddelde huurprijs van 97 en 78 euro.

Het is duurder verder naar het noorden aan de kust van de Costa Blanca en goedkoper in het zuiden. We kunnen een deel van hetzelfde prijspatroon zien als het gaat om het kopen en verkopen van onroerend goed.

Huren voor een week

De meeste mensen op de huurmarkt kiezen voor zeven dagen, maar velen kiezen ook voor twee weken. Het aantal dat in 2023 huizen of appartementen huurde aan de Costa Blanca is met 11 procent gestegen. De gemiddelde prijs was 113 euro met de hoogste prijs in juli op 167 euro.

Een must-have
Het belangrijkste voor toeristen die willen huren is dat de woning een privé- of gedeeld zwembad heeft. Ook moet er airconditioning en internet aanwezig zijn. Het blijkt ook dat mensen vroeg boeken en hun vakantie ruim van tevoren plannen. De reserveringen komen vroeg en 57 procent van alle reserveringen wordt door Britten gedaan. (Bron: Idealista)

Wellicht vind u dit ook interessant

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?