Home Costa Blanca In Altea komt heet water uit de kraan

In Altea komt heet water uit de kraan

door admin
In Altea komt het water gloeiend heet uit de kraan

In het oude centrum van Altea komt het water veel te heet uit de leidingen. Dit vanwege bouwwerkzaamheden aan Carrer Sol. Voor buurtbewoners is dit de tweede zomer dat ze moeten leven met heet water uit de kraan.

In verschillende huizen in het oude centrum van Altea komt het water niet alleen lauw, maar ook gloeiend heet uit de leidingen. Vooral de bewoners van Carrer Sol, een lange straat die omhoog klimt langs de rand van de oude stad, worden getroffen.

De PP van de oppositie vestigde de aandacht op het probleem, inclusief een video met bewijsmateriaal. Het toont een lokale inwoner van Altea die zijn kraan opendraait en een thermometer onder de kraan houdt. Deze toont binnen enkele seconden een temperatuur meer dan 40 graden.

De bouwwerkzaamheden aan de straat, die sinds begin 2022 aan de gang zijn en lang stil hebben gestaan, zijn debet aan het probleem. De oude waterleidingen moeten hersteld worden. Daarom werden ze tijdelijk bovengronds aangelegd langs de huisgevels. Het water komt dus uit zwarte slangen die de hele dag in de brandende zon hangen.

“Dit is de tweede zomer dat het water in het oude centrum van Altea gloeiend heet uit de leidingen komt. Als de kraan een tijd niet open is geweest, moeten bewoners het water eerst een kwartier laten lopen tot het kouder wordt. Het probleem is wanneer je instinctief je hand onder de kraan steekt of de bak van je huisdier vult zonder rekening te houden met het hete water, zegt het stadsbestuur.

50 tot 60 huizen in het oude centrum van Altea zijn getroffen, waaronder appartementen die worden verhuurd aan toeristen die niets weten van bouwwerkzaamheden of het ophangen van kabels. De straat aan de rand van het oude centrum van Altea had allang klaar moeten zijn. Het opdracht gevende bedrijf stopte het werk echter kort na de start van de bouw en er begon langdurig papierwerk om het contract te kunnen annuleren, aan te besteden en het werk aan een ander bedrijf uit te besteden. In het voorjaar van 2023 is dat uiteindelijk gelukt, maar de gemeente wilde wachten tot na de zomer omdat tijdens de werkzaamheden het water tijdelijk moest worden afgesloten.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?