Illegale taxi groeiend probleem op luchthavens

Illegale taxi groeiend probleem op luchthavens
15 mei 2024

De illegale taxi-industrie groeit in Spanje. Het is vooral slecht op de luchthavens van Alicante, Málaga en Mallorca, maar ook op andere typische toeristische locaties. Zowel de politie in uniform als in burger doet haar best om deze chauffeurs aan te pakken.


Het illegale taxibedrijf wordt omschreven als georganiseerd en naar schatting staan ​​er alleen al op de luchthaven van Malaga zo’n 40 illegale taxi’s, schrijft de krant Diario Sur. De eerste melding van illegale taxi-activiteiten werd in 2014 geregistreerd.

Er zijn mensen uit verschillende landen die dit doen, waarvan de meesten Noord-Afrikaans zijn. Deze hebben geen vergunning of verzekering voor reizigers. De luchthaven van Málaga is een pure goudmijn voor degenen die illegaal taxi’s exploiteren en besturen, met jaarlijks 21 miljoen passagiers.

Vraag om meer vergunningen
Favoriete bestemmingen voor de zwarte taxi’s zijn Gibraltar, Estepona en Marbella. De ‘taxichauffeurs’ kunnen gemiddeld zo’n 100 euro per rit verdienen. Vanuit Alicante is Benidorm favoriet.

De politie komt voortdurend in actie, maar de inspanningen zijn niet genoeg, zeggen de geregistreerde taxichauffeurs. Op veel plaatsen in Spanje is de situatie dan ook hetzelfde, en op het vliegveld van Alicante hebben de gewone taxi-eigenaren de autoriteiten gevraagd om meer vergunningen af ​​te geven.

Voor een piratentaxichauffeur die wordt betrapt, wordt het voertuig in beslag genomen en bedraagt ​​de boete 4.001 euro.

Don Panchito Albir

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Benidorm Nieuwsradio