Consument

Illegale tariefsverhogingen Vodafone en Movistar


FACUA, de Spaanse Consumentenbond, heeft Movistar en Vodafone veroordeeld voor illegale tariefsverhogingen van hun producten zonder geldige redenen zoals is bepaald door de wet en is daarom van mening dat deze telecom aanbieders de wet overtreden. De klachten zijn ingediend bij de consumenten beschermingsautoriteiten in alle 17 onafhankelijke Spaanse regio’s.

Sinds 12 januari heeft Movistar de prijzen van zijn Movistar Fusión-pakketten verhoogd met tussen de twee en drie euro voor degenen met glasvezel en tussen zeven en acht voor degenen met satelliet-tv. Vodafone heeft van zijn kant de prijs van zijn Mini, Extra, Unlimited, Unlimited Initial en Unlimited Extra verhoogd met drie euro voor pakketten gecombineerd met glasvezel en met anderhalve euro voor elke extra mobiele telefoonlijn.

Vodafone heeft gemeld dat de prijsstijging komt omdat ze naar hun klanten willen luisteren en daarom onbeperkte data op hun mobiele lijnen willen aanbieden. Maar dit is niet wat er is geëist door consumenten.

Movistar van zijn kant heeft klanten geïnformeerd dat de prijsstijging het gevolg zijn van een stijging in de kosten op het netwerk, om een ​​betere dekking te bieden. Er is echter geen bewijs van deze rechtvaardiging, noch hoe deze de aangeboden diensten beïnvloedt.

Bovendien bevat Movistar Fusión een speciale clausule waarop FACUA reageert. Er staat dat het bedrijf de voorwaarden in het contract en vooral de prijs kan wijzigen. “Dit komt door een stijging van de kostprijs van Movistar, onder meer door de kwaliteit van het netwerk of de kenmerken van de aangeboden dienst”.

FACUA wijst er ook op dat Movistar zijn Movistar Fusión-prijzen sinds mei 2015 al acht keer heeft verhoogd. Voor het eerst met vijf euro na de lancering van het product in september 2012 en kondigde aan dat ze hun prijzen “voor altijd” zouden handhaven. Vodafone kent ook verschillende prijsverhogingen. In 2015 met tussen de één en twee euro. In 2016 lag de stijging tussen de twee en drie euro. (Bron: FACUA)Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button