ILLEGALE MOJITO-VERKOPERS OP HET STRAND

De aanwezigheid van “mojiteros”, oftewel illegale verkopers van mojito, sangria en andere dranken op het strand van Benidorm, zetten de normale, legale horeca onder druk met oneerlijke concurrentie. De illegale mojitero’s profiteren van dit alles en verkopen alcoholische dranken buiten de wet om. Sommigen stapelen in één maand tot 15.000 euro aan boetes op, die ze niet betalen…

Mojito’s worden gemaakt in auto’s en andere totaal onhygiënische plaatsen. “Vers” bereid in een busje vlakbij het strand en geserveerd door jonge mensen die ze op dienbladen serveren tussen de strandbedden door. Sangria-verkopers rekenen vijf euro voor sangria en mojito’s, zes voor mixdrankjes en tussen € 1,50 en twee euro voor frisdranken. De “mojiteros” pakken niet alleen inkomsten weg van de bars in de omgeving, die wel hun belasting betalen. Deze strandverkopers hanteren geen hygiëne-voorschriften en betalen ook geen belasting. De drankjes verschillen ook niet veel in prijs met de legale bars aan de boulevard.

Een beeld dat inmiddels gemeengoed lijkt te zijn van “mojitero’s” op het strand, maar die drinkglazen worden vaak omgespoeld bij de voetkranen aan het begin van het strand (met zeewater dus). Cocktails bereiden bovenop vuilnisbakken, in de kofferbak van een auto en andere dubieuze hygiënische omstandigheden. De straffeloosheid van deze georganiseerde groepen op de stranden kwam ten einde, toen de rechtbank in Benidorm de eerste veroordelingen uitsprak tegen de “mojiteros”. Maar zoals dat vaak gaat en wat je ook ziet bij de mensen die op de boulevard “Balletje-balletje” spelen, moet de politie op heterdaad betrappen.

Iets wat wel makkelijker kan gebeuren bij de verkopers op het strand omdat ze met een dienblad vol drinken lopen. Maar bij het zien van politie, gaat de met liefde bereidde drank, met dienblad en al het zand in. Naast Mojito’s worden er ook sarongs voor 10 euro verkocht en toeristen kunnen ontspannen met een massage. Ook Illegaal!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button