Illegaal verpleeghuis met oudere Duitsers ontmanteld

Illegaal verpleeghuis met oudere Duitsers ontmanteld
9 mei 2024

De Guardia Civil heeft een vrouw gearresteerd als verantwoordelijke voor een illegaal verpleeghuis dat opereerde vanuit een privéchalet in de regio Vega Baja del Segura, in de provincie Alicante. De vrouw fungeerde als beheerder van dit clandestiene verblijf en zorgde voor negen oudere Duitsers.

Volgens de Guardia Civil heeft deze persoon, een 70-jarige vrouw met de Zwitserse nationaliteit, zelfs op onregelmatige wijze verschillende ongetrainde arbeiders in dienst genomen om voor de ouderen te zorgen. De agenten onderzoeken haar wegens misdaden als arbeidsinbreuk, fraude, verduistering en onrechtmatigheden tegen de rechten van werknemers.

Illegaal verpleeghuis met oudere Duitsers ontmanteld

Bovendien, oefende zij totale controle uit over de bankrekeningen van de meest kwetsbare bewoners en bedroog zij sommige van hen zelfs voor 9.500 euro en maakte het geld over naar haar persoonlijke rekening.

De agenten hebben een grote hoeveelheid documentatie in beslag genomen voor analyse en verzocht om blokkering van de bankrekeningen. (Bron: La Vanguardia)

Don Panchito Albir

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Benidorm Nieuwsradio