Iconisch rood gebouw nu op postzegel

Het iconische rode gebouw in Calpe, La Muralla Roja (de rode muur), staat nu op een nieuwe postzegel van Correos en is vanaf 26 januari verkrijgbaar. Het was de bedoeling dat de postzegel pas op 7 februari gelanceerd zou worden, maar de datum is gewijzigd.

Het grote project van architect Ricardo Bofill in Calpe stamt uit 1973. Het is dan ook de 50ste verjaardag die gevierd wordt. Calpe zal dit jaar architect Bofill in het zonnetje zetten. De kenmerkende, postmoderne vorm van het gebouw komt goed tot zijn recht op de postzegel. Dat het gebouw 50 jaar oud is, is te lezen aan de onderkant van de postzegel.

De oplage van de postzegel is 90.000 en de prijs is vastgesteld op 4,90 euro. De oplage is zo laag dat filatelisten verwachten dat de postzegel snel uitverkocht zal zijn en op termijn een hogere waarde zal krijgen.

Het gebouw La Muralla Roja is een mix van Noord-Afrikaanse en Arabische architectuur. Er zijn naast woningen, ook restaurants, winkels en pleinen. Al met al zijn het vijf gebouwen die op constructief creatieve wijze met elkaar verbonden zijn.

Inwoners van deze woningen klagen al jaren over de vele toeristen en Instagram fans, die door de gebouwen lopen en zelfs op privé plekken komen om daar video’s en foto’s te maken. De inwoners willen daarom een verbod voor onbevoegden afdwingen.

Back to top button