Home Vervoer Gratis Openbaar Vervoer Voor Jongeren Tot 31 Jaar

Gratis Openbaar Vervoer Voor Jongeren Tot 31 Jaar

door admin
Gratis openbaar vervoer voor jongeren tot 31 jaar

De Consell heeft het wetsdecreet goedgekeurd dat het tijdelijk gratis openbaar vervoer regelt onder verantwoordelijkheid van de Generalitat voor jongeren onder de 31 jaar, dat op 7 april van kracht wordt.

Zo is vastgelegd dat de concessiehouders van het openbaar vervoer voor wegreizigers onder verantwoordelijkheid van de Generalitat een tijdelijke vervoerkaart moeten aanmaken voor jongeren onder de 31 jaar die gebruik maken van de diensten die op regelmatige basis rijden, tegen een tarief van nul euro.

Deze tijdelijke pas kan voorafgaand aan de ingangsdatum van de geldigheid en gedurende de gehele geldigheidsduur worden verkregen via de gebruikelijke kanalen voor passen en meer-rittenkaarten van elk van de concessiehouders

Toenemende kostenstijging in levensonderhoud

Voor een tijdelijke vervoerspas dient de gebruiker een borgsom te betalen, die wordt terugbetaald, mits er binnen de geldigheidsduur 10 of meer ritten effectief worden gemaakt. De korting wordt verrekend met het bedrag van de borg. De onzekerheid in verband met de duur van de oorlog in Oekraïne en de toenemende kostenstijging in levensonderhoud blijven het inkomen van huishoudens beïnvloeden, vooral die van de meer kwetsbare huishoudens.

Om deze reden wordt het vanuit het Ministerie van Territoriaal Beleid, Openbare Werken en Mobiliteit noodzakelijk geacht om de rol van collectief openbaar vervoer te blijven stimuleren als een van de belangrijkste maatregelen om het huidige scenario van hoge energieprijzen het hoofd te bieden, die vooral de dagelijkse mobiliteit van burgers, en doorgaan met het bevorderen van de overgang naar een veiliger, betrouwbaarder, comfortabeler, zuiniger en duurzamer vervoermiddel dan het privévoertuig. (Bron: Alicante Plaza)

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?