Nieuws uit Benidorm

Houten wandelroute Ponientestrand krijgt vervanging

Het Ponientestrand heeft een totaal andere uitstraling dan het Levante strand. Het is kleurrijker met onder de wandelpromenade, op het strand nog een houten looproute. Maar die zorgt voor de nodige problemen!

Het feit dat dit pad sinds 2009 op het zand ligt, zorgt voor een groot probleem en meerdere keren moest het worden gerepareerd.  En dat valt niet mee met een onstabiele ondergrond als los zand. Er zijn door de gemeente al herhaaldelijk reparaties uitgevoerd en delen vervangen, maar het blijft problemen geven. Ook dit weekend zijn er weer delen vervangen.

De gemeente wacht nu op goedkeuring van een renovatieplan om deze wandelroute aan het strand te vernieuwen en te veranderen voor een duurzamer en veiliger materiaal, waarschijnlijk van beton. Sinds de laatste kleine renovatie in 2018, was er een potje vrij gemaakt van 1,2 miljoen euro voor een definitieve oplossing waarbij het geheel wel zoveel mogelijk moet aansluiten bij het huidige model, dus een houten uitstraling met een golfbeweging die de zee moet voorstellen. (Bron: Gemeente Benidorm)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button