Horeca

Hotels zijn klaar voor vakantieperiode, maar mondkapje blijft

De hoteliers van Benidorm en de Valenciaanse Gemeenschap zullen hun gasten vragen het mondkapje binnen de hotels te blijven gebruiken. Ook werken ze aan nieuwe protocollen zodat ze voldoen aan bepaalde voorschriften in het geval van een positieve test op het coronavirus.

Ze worden tot deze grote voorzichtigheid gedwongen door de goede verwachtingen voor Pasen. In deze vakantieperiode kunnen, als de voorspellingen van droog en zonnig weer worden bevestigd, hotelbezettingsniveaus worden bereikt die vergelijkbaar zijn met die van 2019, de laatste “normale” Pasen.

Er worden al actieprotocollen opgesteld op basis van de nieuwe regelgeving van het ministerie van Volksgezondheid voor toeristen die positief zouden kunnen zijn met Covid, en het gebruik van het mondkapje in alle hotels zoals dat al sinds het begin van de pandemie gebruikelijk was. Met Pasen zal nagenoeg de hele hotelsector weer open zijn, met daarnaast twee openingen van nieuwe vestigingen.

Na een periode van daling van het aantal coronabesmettingen in Spanje, laten ze nu weer een stijging zien. De Spaanse autoriteiten hebben bericht over de besmettingscijfers van de afgelopen twee weken, waaruit blijkt dat de grens voor het zogenaamde “extreme risico” weer in de buurt komt. Dit is echter geen dramatische situatie. In februari daalde het besmettingspercentage in Spanje tot 430 per 100.000 inwoners. Nu, eind maart, zijn de aantallen gestegen tot 466 en dus dichter bij de 500, wat de limiet is voor wat de autoriteiten “extreem risico” noemen. In Benidorm is die grens van 500 echter deze week al overschreden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button