Home Toerisme Hotels in Benidorm dreigen dicht te gaan in de winter

Hotels in Benidorm dreigen dicht te gaan in de winter

door admin
Hotels in Benidorm dreigen in de winter te sluiten als Imserso uitblijft.

Hotels in Benidorm en de rest van de Valenciaanse gemeenschap, dreigen de deuren te moeten sluiten in de wintermaanden nu het ouderen vakantieprogramma, de Imserso dreigt te stoppen.

De Imserso maakt het mogelijk dat oudere toeristen uit andere delen van Spanje, voordelig naar steden als Benidorm kunnen reizen voor vakantie. De hotels krijgen dan vanuit de overheid een compensatie zodat ze toch rendabel kunnen zijn. Toen dit programma nog niet bestond, waren veel hotels gesloten tijdens de wintermaanden. Dit dreigt nu ook weer te gebeuren bij zeker 27 hotels in Benidorm die zijn aangesloten bij dit vakantieprogramma.

Er zijn conflicten die ervoor hebben gezorgd dat het programma waarschijnlijk pas in januari 2024 in de verkoop kan gaan. Dit had eigenlijk dit weekend moeten gebeuren. Momenteel zijn vijftig hotels in de Valenciaanse Gemeenschap, waarvan 27 in Benidorm, aangesloten bij het Imserso-vakantieprogramma. 

De raad van bestuur van Hosbec, de hotelvereniging in Benidorm, heeft de door het uitstel veroorzaakte situatie meegenomen naar de volgende vergadering en maatregelen voorgesteld. Onder meer als de hotels die afhankelijk zijn van het programma in het laagseizoen sluiten of doorgaan zonder inkomsten van Imserso. Deze bijeenkomst is gepland voor 25 september aanstaande.

De komst van deze oudere toeristen tijdens de wintermaanden garandeert dat veel van deze hotels hun activiteiten in het laagseizoen kunnen blijven voortzetten. De president van Hosbec, Fede Fuster wees erop dat één van de problemen die voor hotels zouden ontstaan ​​als ze tijdens de laagseizoenmaanden zouden sluiten, het verlies van gekwalificeerd personeel is. “Deze mensen gaan een andere baan proberen te vinden en misschien zou dit personeel, als het hotel de deuren weer zou openen, niet meer beschikbaar zijn om terug te keren naar hun oude baan”, zei hij. (Bron: Diario Informacion)

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?