Home Toerisme Hotels dreigen inderdaad te sluiten als Imserso-tarieven laag blijven

Hotels dreigen inderdaad te sluiten als Imserso-tarieven laag blijven

door admin
Hotels dreigen inderdaad te sluiten als Imserso-tarieven laag blijven

Deze winter kan het moeilijker worden om een hotel te boeken als hoteliers besluiten niet mee te doen aan de senioren reizen, de Imserso.

De hotelsector voorziet verliezen van ruim acht miljoen euro in de Valenciaanse Gemeenschap met de tarieven van dit vakantieprogramma voor ouderen. Een cijfer dat naar voren komt uit een rapport in opdracht van de hotelvereniging Hosbec en de Universiteit van Alicante. Hierin wordt berekend wat de kosten van het programma zijn in accommodatie per reiziger en overnachting en hoeveel de productiekosten de afgelopen vier jaar zijn gestegen.

Hierbij kost het aanbieden van deze diensten elke vestiging een bedrag van €33,50 euro per dag voor elke gast. De bedragen die het bedrijf aanbiedt zijn echter €24 euro, bijna tien euro verschil. Tarieven die hoteliers als ontoereikend beschouwen. Sommige hoteliers overwegen te stoppen met het Imserso programma. Op dit moment doen 28 hotels in Benidorm mee aan het programma. De helft heeft gezegd af te willen haken.

Als gevolg van het conflict tussen de bedrijven die het seniorenvakantieprogramma wilden contracteren, kwam de verkoop stil te liggen en dit kan tot januari duren en dan heeft het geen zin meer. Dit was het moment waarop verschillende bureaus de kans aangrepen om hun eigen vakantieprogramma’s voor senioren te verkopen. Volgens de president van Hosbec vormden deze alternatieve programma’s een kleine opluchting voor de sector.

Hotels moeten nu beslissen of ze dicht gaan en dus personeel moeten ontslaan voor de wintermaanden. Het is dan maar de vraag of hoteliers in Maart weer personeel kan aantrekken. Na de corona pandemie hadden veel werknemers deze beroepsgroep ingeruild voor iets anders en vaak nog beter betaald ook!

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?