Costa Blanca

Hotelproject in Calpe niet gerealiseerd

De gemeente Calpe heeft voet bij stuk gehouden en besloten dat er sowieso geen nieuw hotel gebouwd gaat worden op het strand van La Fossa in de stad. De ontwikkelaars zijn woedend en dreigen met een rechtszaak.

Al in 2006 kregen ontwikkelaars de vergunning om te starten met de bouw van een viersterrenhotel aan het strand La Fossa, maar aangezien er weinig of niets is gebeurd, is de bouwvergunning inmiddels ingetrokken. Het gaat om het bedrijf Ifach Mar en gaat in beroep tegen beslissing en dreigt de gemeente met rechtszaken, omdat ze stellen dat er in de tussentijd veel externe tegenslagen zijn geweest, wat de reden is voor het lange uitstel. Niemand denkt dat het beroep zal slagen.

Er zijn onder andere veel klachten van buurtbewoners geweest en in de 16 jaar dat de zaak loopt, zijn er verschillende rechtszaken aangespannen, ook bij enkele gemeentelijke instanties. Er zijn opgravingen gedaan op het terrein en dit heeft geleid tot grote hoeveelheden water die zich hebben opgehoopt en de “vijver” heeft tot grote wanhoop van de omwonenden dienst gedaan als broedplaats voor muggen en andere insecten.

Het bedrijf Ifach Mar is gevraagd om alles op te ruimen en het gebied terug te brengen in de staat van voor de graaf-werkzaamheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button