Home Toerisme Hotelprijzen stegen fors afgelopen zomer

Hotelprijzen stegen fors afgelopen zomer

door admin
De hotelprijzen rijzen de pan uit afgelopen zomer

Het zomerseizoen van dit jaar was goed voor de Spaanse hotels. Op de kustbestemmingen hebben de hotels een stijging van de kamerprijzen tot 35 procent gekend, ten opzichte van het zomerseizoen 2019.

De hotels op Ibiza lieten de grootste prijsstijgingen zien. De hotelkamers daar kosten dit jaar in de zomermaanden juni tot en met augustus 183,30 euro per nacht. Dat is 47,50 euro (34,9%) meer dan in het recordjaar 2019.

Maar in heel Spanje hebben hotels een omzetstijging van meer dan 10% gezien vergeleken met 2019, het laatste jaar vóór de Corona-pandemie.

Aan de Costa del Sol bedroeg de gemiddelde prijs van een hotelkamer deze zomer 139,20 euro per nacht. Dit komt overeen met een stijging van 31,20 euro of 28,9% sinds 2019.

De hotels aan de Costa Blanca hadden een gemiddelde prijs van 104,20 euro. Een stijging van 18,80 euro of 23,2% ten opzichte van 2019.

Het is het nieuwe kwartaalrapport “Perspectivas Turísticas” (“Perspectieven op toerisme”) van de Spaanse toeristenorganisatie Exceltur dat de ontwikkeling voor hotels documenteert, meldt de website van hosteltur.

Van de Spaanse steden heeft San Sebastián in Noord-Spanje de hoogste hotelprijzen. Gemiddeld ben je in deze stad 191 euro kwijt voor een nacht in een hotel. Dit komt overeen met een groei van bijna 20% ten opzichte van 2019.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?