Costa Blanca

Hoteliers willen gedeelte PCR-tests voor gasten betalen

Hotelmanagement organisatie Hosbec eiste, samen met de Provinciale Vereniging van Hotels van Alicante, dat het reisverbod voor Spanjaarden onmiddellijk moet worden opgeheven. Spanjaarden mogen niet buiten de provincie reizen, maar buitenlanders mogen wel per vliegtuig naar Spanje vliegen.

Ze stellen nu een plan voor waarin hotels zelf bereid zouden zijn om een ??deel van de kosten van de PCR-tests te betalen. Dit zal dan voornamelijk gaan om de tests voor Spanjaarden die hopelijk dan wél mogen reizen. De wanhoop neemt toe in een sector die ziet hoe de Valenciaanse Gemeenschap sinds 25 oktober 2020 is gesloten voor nationale toeristen en de maatregelen van deze sluiting nog tot 9 mei zal blijven bestaan. De eis van de hotels wordt gesteund door de regionale secretaris Francesc Colomer die toegeeft dat er geen argumenten zijn om de regionale perimeterafsluiting te handhaven, nu de besmettingen enorm zijn gedaald.

Francesc Colomer zei te stellen dat het niet uit te leggen is, dat toeristen uit andere landen wél kunnen komen, maar de autonome gemeenschappen nog steeds gesloten zijn voor Spanjaarden.
Nuria Montes, secretaris-generaal van Hosbec, zei dat “we een punt hebben bereikt waarop de obstakels die voor het toerisme gelden, geen enkele zin hebben en het enige waar ze toe leiden is de ondergang”.
Het is onmogelijk te begrijpen dat een Duitser met een negatieve PCR-testuitslag naar de provincie mag reizen, maar dat een toerist uit Castellón of Albacete verboden is om naar Benidorm te komen, zelfs niet na een negatieve test-uitslag. In Benidorm zijn momenteel 5 van de 145 hotels geopend.

Tests die bovendien in prijs zijn verlaagd. De technieken zijn vergevorderd en voor 57 euro zijn er tests die je in 15 minuten de uitslag geven. Hotels zijn de eersten die veiligheid eisen. We begrepen het toen de besmettingen 1.500 gevallen per 100.000 waren, maar vandaag zitten we op 30 en het is duidelijk dat de derde golf die we hebben meegemaakt niet aan toerisme te wijten was, volgens Nuria Montes. De hotels in Alicante hebben al overeenkomsten getekend met privéklinieken in Alicante zodat ze tegen goedkopere prijzen een covid-test kunnen doen. (Bron: Diario Informacion)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button