ConsumentNieuws uit Benidorm

Hoteliers hoopvol, maar de kamerprijzen stijgen 5-25%

Het waren twee moeilijke jaren die achter ons liggen en veel hotels hebben de deuren (tijdelijk) moeten sluiten. Maar met de paasdagen in aantocht zijn ze vrijwel allemaal weer open voordat het nieuwe vakantieseizoen losbarst. De bezettingsgraad zal dit jaar 91,6 procent zijn van wat het was in 2019. Het kan zelfs nog beter, want de voorspellingen veranderen voortdurend ten goede, aldus hotelorganisatie HOSBEC.

Pas in 2023 is de bezettingsgraad van hotels weer op het niveau van 2019. Verontrustend is dat de prijzen van goederen en diensten sterk stijgen, wat op zijn beurt betekent dat de prijzen van Spaanse hotelkamers ook flink stijgen. De energiekosten zijn met 28,3 procent gestegen, de brandstofkosten met 26,2 procent, goederen/producten zijn met 16,7 procent gestegen, terwijl de lonen met 7,8 procent zijn gestegen.

De verwachting is dat de prijzen voor hotelgasten zullen stijgen van vijf naar 25 procent. Het hangt allemaal af van waar je in Spanje naartoe wilt en welke periode. Op de Canarische Eilanden is de vraag tot nu toe het grootst, terwijl de hotelbezetting in grote steden als Madrid, Valencia, Sevilla en Barcelona nog niet veel is toegenomen, maar ook hier is verbetering merkbaar.

De vraag naar hotelkamers in Spanje voor de paasvakantie is goed, melden Spaanse kranten. De grote uitdaging is om voldoende medewerkers te krijgen om alle hotelfuncties te vervullen. (Bron: HOSBEC)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button