Home Toerisme Hotel Delfín probeert muurschildering te behouden

Hotel Delfín probeert muurschildering te behouden

door admin
Hotel Delfín probeert muurschildering te behouden

Het Gran Hotel Delfín probeert de iconische muurschildering te behouden, die een van de meest iconische is in Benidorm aan de eerste lijn van het Poniente-strand. Deze zal plaats maken voor een toren van 44 verdiepingen. De gemeenteraad heeft de bouwvergunning verleend voor het nieuwe project dat de naam van het huidige zal behouden. Maar geldt dat ook voor de muurschildering?

Een wolkenkrabber van 158 meter hoog en 44 verdiepingen moet op deze plek gebouwd worden. Goya Real Estate is niet nieuw in La Cala. Zij waren verantwoordelijk voor de bouw van de Delfin Tower, gelegen direct naast het nieuwe project. 

Goya verzekert dat de goedkeuring van deze vergunning om het nieuwe gebouw te bouwen “een belangrijke mijlpaal markeert” en het mogelijk maakt om verder te gaan met de volgende fase van de ontwikkeling van het project. De toren die op het perceel grond van het voormalige hotel zal worden gebouwd, zal “Gran Delfín” heten, zal 44 verdiepingen tellen en 158 meter hoog zijn.

Goya zet zich in om de muurschildering op de gevel van het Delfín hotel in Benidorm te behouden

Het oude hotel opende in 1963 haar deuren. Vooral bekend bij de inwoners en vele toeristen, is de muurschildering op de zijgevel van vier dolfijnen, geschilderd door de eigenaar van het etablissement, Felipe Pastor Gómez. Ook vanuit de gemeenteraad is gevraagd om de muurschildering niet te slopen.

Toen de sloop vorig jaar bekend werd, vertelde het bedrijf dat ze op de hoogte waren van de controverse die ontstond, maar dat er geen bewijs was dat deze muurschildering beschermd was en behouden moest worden, aangezien het een schilderij direct op de gevelmuur zit, en er niet van losgemaakt kan worden. Ze beweerden zelfs dat ze hadden geprobeerd een manier te vinden om de schildering te redden, maar dat ze die niet konden vinden.

Ze hebben nu beloofd te kijken naar een oplossing. Dit zou het voorzichtig ontmantelen van de muur kunnen zijn, of meer voor de hand liggend, een replica maken die dan te zien zal zijn in het hotel.

Wellicht vind u dit ook interessant

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?