Home Overig Nieuws Hoge UV-index en meer dan 30 graden dit weekend

Hoge UV-index en meer dan 30 graden dit weekend

door admin
Torenhoge UV-index dit weekend

Zaterdag en zondag keren de hoge zomertemperaturen op veel plaatsen in Spanje terug. Het wordt een weekend met temperaturen van boven de 30 graden en daarnaast is de UV-index in de middag torenhoog. Al op vrijdag merk je de stijging van de temperatuur.

In de provincie Alicante zal de UV-straling bijvoorbeeld erg sterk zijn, daarom is het aan te raden om tussen 12.00 en 18.00 uur voldoende zonnebrandcrème te gebruiken. Het kan slim zijn om in bovengenoemde periode even uit de zon te gaan, aangezien de UV-index extra hoog is.

Het weer is al een tijdje onstabiel in Spanje, sinds vrijdag is het warm. Het is de storm Oscar die al enkele dagen de weersituatie kenmerkt. De instabiliteit keert echter terug in de aanloop naar maandag en de eerste dagen van de komende week.

De weersvoorspellingen zijn wat onzeker wat volgende week gaat brengen, dus geniet zaterdag en zondag van de zon in combinatie met een duik in de Middellandse Zee. Het zal dit weekend zeker erg druk zijn op de stranden.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?