Costa Blanca

Hoge boetes uitgedeeld op luchthaven bij ontbreken coronatest

Passagiers hebben sinds 23 november een negatieve coronatest nodig om Spanje binnen te komen. Sindsdien hebben vier passagiers positief getest op de luchthaven van Alicante. De boetes bij het niet hebben van een testuitslag, kunnen hoog oplopen.

Wie op de luchthaven positief test op Corona, krijgt in Spanje een boete van 3.000 tot 600.000 euro. Op de luchthaven van Alicante was dit bijvoorbeeld het geval bij een Nigeriaan die op 5 januari van Londen naar Alicante vloog. Hij testte positief en moest vervolgens met de taxi naar Almería in Andalusië worden gebracht, zo’n 300 kilometer verderop, waar hij staat ingeschreven.

Reizen naar Spanje vanuit alle landen van het Schengenakkoord is in principe mogelijk. De gezondheids- autoriteiten voeren steekproefsgewijs coronacontroles uit op de luchthavens, waaronder koortsmetingen en bij twijfel een antigeentest. Als het resultaat positief is, moeten de passagiers tien dagen in quarantaine worden geplaatst. Zo ook de Nigeriaan uit Londen die werd betrapt op de luchthaven van Alicante.

Sinds begin dit jaar zijn ook 55 Britten de toegang geweigerd op de luchthaven van Alicante. Echter niet vanwege ontbrekende of positieve coronatests, maar omdat ze niet woonachtig zijn aan de Costa Blanca en daarmee het inreisverbod overtreden. Vanaf 31 maart mogen Britten weer inreizen, maar de Britse regering wil vakantiereizen naar het buitenland tot in ieder geval 30 juni verbieden en overtredingen bestraffen met bijna 6.000 euro boete. Een ramp voor de toeristenindustrie aan de Costa Blanca. De sector rekende vanaf half mei weer op Britse vakantiegangers. Normaal bezoeken gemiddeld vier miljoen Britten de Costa’s.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button