Home Benidorm Hoe zit dat nou met Telepizza?

Hoe zit dat nou met Telepizza?

door admin
Telepizza in Benidorm is al maanden dicht en werknemers zitten zonder salaris

Telepizza aan de Avenida Europa in Benidorm is sinds 1 juni gesloten en er hangen spandoeken van de werknemers die schrijven dat ze al 5 maanden geen salaris hebben ontvangen.

De situatie is te wijten aan het niet betalen van salaris aan werknemers sinds april en huur en andere kosten aan de Telepizza organisatie door het bedrijf Aras Food Congelados SL, de franchisenemer van het pand. De schuld aan het moederbedrijf van Telepizza, Delivery Food of Brands, bedraagt ​​ongeveer €150.000 euro.

Diari La Veu heeft de beschikking gehad over een opname waarin R. Hernández, van het adviesbureau Delivery Food van Brands, te horen is in een gesprek met bezorgers uit La Nucia waarin hij hen vraagt ​​de gemiddelde distributie door de werknemers te vergroten. Telepizza-werknemers hebben een minimum afgesproken in hun arbeidsovereenkomst van 2 bezorgingen per uur en enkele extra’s die hen aanmoedigen om meer bestellingen te doen. Sommige bezorgers besloten om niet te gaan bezorgen, omdat ze al twee maanden niet betaald waren en sinds september voortdurend vertraging hadden in het ontvangen van salaris.

Werknemers kozen ervoor om het minimale aantal bezorgingen te maken dat het bedrijf nodig had. Twee leveringen per uur, zoals vereist door de arbeidsovereenkomst. Volgens de afspraak met werkgeversorganisatie PRODELIVERY is het minimum drie, maar in stedelijke gebieden als Benidorm en La Nucia werd afgesproken dat het er twee zouden zijn. De consultant vraagt iedereen zich in te spannen om te onderhandelen over de wanbetalingen van Andrés Campos en Aras Food Congelados SL, verantwoordelijk voor de franchise in Benidorm en La Nucia, goed te laten verlopen.

Telepizza die samen met Pizza Hut werkt en mogelijk door hen zal worden overgenomen, kwam met een officiële reactie:  

“De franchisenemer heeft ook contractbreuk met ons (Food Delivery Brands) gepleegd, dus ook wij zijn getroffen. Bovendien moet erop worden gewezen dat de arbeidsrelatie van de werknemers bij de franchisenemer ligt en niet bij ons, zodat wij in dit geval niets kunnen doen.’

De werknemers zitten al die tijd zonder inkomsten, want ook een uitkering aanvragen lukt niet, omdat ze formeel nog een baan hebben. De zaak is in handen van het gerechtshof en kan nog even duren.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?