Ondernemers

H&M zal 30 winkels in Spanje sluiten vanwege online shops en covid-crisis

De kledingketen H&M heeft de vakbonden deze week op de hoogte gebracht van haar voornemen om 30 winkels te sluiten. Dit heeft gevolgen voor 1100 medewerkers.  H&M legde uit dat deze beslissing is gebaseerd op de grote veranderingen die de detailhandel het afgelopen jaar heeft ondergaan als gevolg van de online bestellingen vanwege de covid-crisis.

Bovendien overweegt het bedrijf ook arbeidsomstandigheden te wijzigen die gevolgen zal hebben voor nog eens 24 winkels en ongeveer 50 werknemers. Deze maatregelen zijn het gevolg van transformatie en reorganisatie van de keten wereldwijd. H&M streeft naar een efficiëntere structuur en integratie van fysieke en online winkels om de “multi-channel ervaring” van consumenten te verbeteren, aldus het bedrijf.

Het textielconcern zal 27 H&M winkels en drie COS-winkels in Spanje sluiten. Het bedrijf is ook van plan om 350 internationale verkooppunten te sluiten, maar ook weer 100 nieuwe winkels te openen op strategische punten om deze sluitingen te compenseren. De verwachting is dat deze sluitingen gefaseerd zullen plaatsvinden in 2021, met uitloop naar 2022. (bron: Idealista)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button