Home Overig Nieuws Het weerfenomeen El Niño treft Spanje deze zomer

Het weerfenomeen El Niño treft Spanje deze zomer

door admin
Het weerfenomeen El Niño treft Spanje deze zomer

Deze zomer trekt het weerfenomeen El Nino zowel deze zomer als het hele najaar door Spanje. Dat bevestigt ook Mario Picazo, hoogleraar klimaatverandering aan de Universiteit van Californië, aan de Spaanse media.

In de praktijk betekent dit dat de ongewoon hoge oppervlaktetemperatuur in de centrale en oostelijke Stille Oceaan nabij de evenaar het weer in Spanje en de rest van de wereld zal beïnvloeden. Ook de wereldgemiddelde temperatuur wordt beïnvloed.

Dankzij het feit dat we het weerfenomeen kunnen modelleren, kunnen we dergelijke weerverschijnselen negen maanden vooruit voorspellen. Het schept begrip en geeft iedereen informatie over wat we kunnen verwachten, met name gevaren als hevige regenval en harde wind, legt de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) uit.

Het weer verandert tussen El Niño (de jongen) en La Nina (het meisje). Beide delen zijn gekoppeld aan veranderingen in het windpatroon in het tropische deel van de Stille Oceaan. Samen worden de gekoppelde veranderingen in het weer ENSO genoemd, wat een afkorting is voor El Nino Southern Oscillation.

De hele zomer en herfst kunnen we dan ook hoge temperaturen verwachten in de Middellandse Zee.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?