Het bedrijf Avlo is het goedkoopste treinalternatief

Het bedrijf Avlo is het goedkoopste treinalternatief
31 maart 2024

Het bedrijf Avlo, dat zeven euro als laagste prijs heeft, kan aantonen dat zij over het algemeen de laagste treinkaartjesprijzen in Spanje hebben. Volg dan Ouigo en Iryo. De toegenomen concurrentie op de treinmarkt heeft over het algemeen tot lagere prijzen geleid. De route Madrid-Valencia kost met Avlo gemiddeld 22,47 euro, terwijl Ouigo 22,51 euro kost. Bij Iryo moet je 25 euro betalen.

Kijken we naar de route Madrid-Alicante, dan heeft Avrol de prijs met 25,46 euro verlaagd. Ouigo en Iryo hebben prijzen van respectievelijk 26,01 euro en 31,32 euro. AVE van de staat kost 45,33 euro.
Madrid-Barcelona is het afgelopen jaar 40 procent goedkoper geworden. Prijzen variëren en het is slim om elk individueel bedrijf te controleren, omdat het niet altijd zo is dat hetzelfde bedrijf op alle treinroutes in Spanje de goedkoopste is.

De toeristen overweldigd
Het aantal passagiers is met 29 procent gestegen nadat de prijzen waren gedaald.
De cijfers zijn afkomstig uit het rapport van de Nationale Commissie voor Markt en Concurrentie (CNMC).

Managing director van het bedrijf Ouigo Spanje, Helene Valenzuela, vertelt aan Activos dat vooral buitenlandse toeristen tevreden zijn over de nieuwe treindienst.

In veel landen is het aanbod van hogesnelheidstreinen niet bijzonder ontwikkeld, en daarom wordt dit een attractie die gevierd moet worden. Noord-Amerikanen en toeristen uit Latijns-Amerika zijn overweldigd, zegt Valenzuela.

Don Panchito Albir

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Benidorm Nieuwsradio