Horeca

Heropening van het buffet in hotels aanstaande

Eindelijk goed nieuws voor de hotelsector. De buffetten zoals we die kennen met zelfbediening kan op een veilige manier terugkeren in de hotels, zij het met strikte veiligheidsmaatregelen. Een stap voorwaarts waar de hotelsector al maanden om vraagt, omdat het huidige buffet waarbij kelners het voedsel op aanvraag opscheppen en serveren vooral negatieve effecten had.

Vooral organisatorisch, omdat in grote restaurants ondanks de lage bezetting van hotelgasten, extra personeel moest worden ingezet. Natuurlijk ook met de bijbehorende extra kosten van personeel. Bovendien laat het traditionele buffet toe om kosten te besparen met behoud van kwaliteit, Immers is er minder verspilling.

Vanaf nu kunnen hotelgasten zichzelf op traditionele wijze bedienen met handschoenen en zonder de producten met blote handen aan te raken, waarvoor er voldoende keukengerei moet zijn dat elke 30 minuten door nieuwe moet worden vervangen, zoals geadviseerd door de Ministerie van Gezondheid.

Tevens zullen gasten een mondmasker moeten dragen ion het restaurant en die mag alleen aan tafel af. In juni, wanneer de meeste hotels weer open zullen zijn, zal dit de nieuwe norm zijn. (Bron: Diario Informacion)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button