Home Politie Guardia Civil pakt producenten die 12000 illegale sigaretten per uur maakt

Guardia Civil pakt producenten die 12000 illegale sigaretten per uur maakt

door admin
Guardia Civil pakt producenten die 12000 illegale sigaretten per uur maakt

Bijna bij toeval heeft de Guardia Civil ruim 200 kilo illegale tabak en 4368 nagemaakte pakjes sigaretten aangetroffen in een huis in Busot aan de Costa Blanca. Er zijn twee mensen gearresteerd. Een 44-jarige Poolse man en een 36-jarige vrouw uit Marokko zijn gearresteerd.

De twee zullen worden beschuldigd van het maken van sigaretten met illegale tabak, plus diverse andere zaken, in een huis dat ze huurden. De huis-werkplaats werd door de politie ontdekt na een overvalmelding. In het huis trof de politie duizenden pakjes sigaretten en productiemachines aan. Ze konden tot 12.000 sigaretten per uur maken.

Marlboro

De namaaktabak was van het merk Marlboro. Er werden 17 kartonnen dozen vol tabak gevonden. De tabak zou voornamelijk naar Polen, Marokko en Duitsland zijn verzonden.

De Poolse man zou zeker voor 50.000 euro naar Polen hebben gestuurd. Hij huurde het huis voor 1.500 euro per maand, ondanks dat hij geen inkomen had.

Beiden zullen worden vervolgd wegens smokkel, misdaden tegen de Intellectuele Eigendomswet, fraude tegen de staat, tegen de volksgezondheid, tegen het vervalsen van documenten en het witwassen van geld.

Wellicht vind u dit ook interessant

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?