Guardia Civil pakt dronepiloot die boven luchthaven Alicante vloog

De Guardia Civil heeft de eigenaar van een drone opgepakt die over het gecontroleerde luchtruim van de luchthaven El Altet in Alicante vloog.


De overtreding voor het vliegen met de drone op minder dan acht kilometer van de luchthaven of het binnenvliegen in het gecontroleerde luchtruim boven de luchthaven is een ernstig vergrijp en dit onderzoek is overgedragen aan de State Aviation Safety Agency (AESA), een entiteit die nu moet beoordelen en beslissen over de mogelijke sanctie die wordt opgelegd aan de verdachte.

De piloot kan verschillende boetes krijgen, die kunnen oplopen tot 225.000 euro, omdat hij de drone op minder dan acht kilometer van de luchthaven heeft gevlogen en/of het luchtruim heeft verstoord.
Het was de piloot van een vliegtuig dat over de luchthaven Alicante-Elche vloog, die waarschuwde voor de drone, een situatie die een patrouille mobiliseerde van het PEGASO-team, dat is gevestigd in de luchthaven. Agenten konden de man en de drone lokaliseren op basis van de geolocatiegegevens van de piloot van het vliegtuig die de drone had waargenomen. Om deze zoektocht uit te voeren, gebruikten de agenten een geautomatiseerd volg- en monitoringsysteem waarmee de drones die over een bepaald gebied vliegen in realtime kunnen worden gevolgd en bestuurd, genaamd ‘ AeroScope

Risico van een luchtongeval en sluiting van het luchtruim

De agenten hebben ook geconstateerd dat de eigenaar van de drone zich in een gecontroleerd luchtruimgebied bevond en niet voldeed aan de vereisten om met een drone te vliegen, omdat hij niet over de bijbehorende vergunning en geldige verzekering beschikte om deze activiteit uit te voeren.

Ook stond hij niet geregistreerd als operator en voldeed hij niet aan de vlieghoogten. In het meest ernstige geval is de aanwezigheid van een drone in een gebied als de luchthaven, kans om een vliegtuigcrash te veroorzaken, maar de autoriteiten kunnen ook de sluiting van het luchtruim eisen waarbij dus alle in -en uitgaande vluchten worden tegengehouden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button