Home Benidorm Guardia Civil in Benidorm doet grootste drugsvangst aller tijden

Guardia Civil in Benidorm doet grootste drugsvangst aller tijden

door admin
Guardia Civil in Benidorm doet grootste drugsvangst aller tijden

De Guardia Civil in Benidorm heeft de grootste drugsvangst aller tijden gemaakt. In een laboratorium in de stad Sueca zijn drugs ter waarde van 100 miljoen euro in beslag genomen. Er is 1900 liter van de synthetische stof MDMA in beslag genomen. Dat komt overeen met twee ton xtc. Momenteel zijn er 12 mensen gearresteerd in Altea en Sueca. Het plan was om heel Spanje van drugs te voorzien.

De Guardia Civil is eind vorig jaar met een zeeg groot onderzoek begonnen. Het huis in Sueca dat als laboratorium werd gebruikt, lag afgelegen in een bosrijke omgeving. Dat was niet voor niets, want de extractie van de synthetische stof geeft een sterke geur af en zou de aandacht kunnen trekken.

afgelegen drugspand

Op 17 januari vonden de eerste arrestaties plaats. Twee mensen werden aangehouden op een bosweg vlakbij het laboratorium. In de auto hadden ze twee flessen van vijf liter bij zich waarin amfetamine zat.

De politie kwam na onderzoek, het afgelegen huis op het spoor dat was omgebouwd tot professioneel laboratorium met alle denkbare apparatuur voor grootschalige productie. De gearresteerden kunnen zware straffen verwachten voor de productie en verkoop van drugs, evenals voor milieucriminaliteit. Het drugsafval uit het laboratorium ging zonder enige vorm van zuivering rechtstreeks het bos in.

De kans is groot dat er de komende dagen nog meer mensen door de politie worden opgepakt omdat de reikwijdte zo groot is.

Wellicht vind u dit ook interessant

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?