Guadalest zal het kasteel en klokkentoren restaureren

Guadalest zal het kasteel van Alcozaiba en de klokkentoren restaureren
Guadalest zal het kasteel van Alcozaiba en de klokkentoren restaureren
1 april 2024

Guadalest maakt vorderingen in de verbetering van het kasteel van Alcozaiba en de klokkentoren. De gemeente heeft opdracht gegeven voor de uitvoering van restauratiewerkzaamheden. Een project met een waarde van ruim vier ton en dat voor 100% wordt gefinancierd door de provinciale raad van Alicante.

Het hoofddoel is het beschermen van het architecturale en historische erfgoed van het Castell. Deze werkzaamheden zullen ook de door de archeologische werkzaamheden getoonde structuren consolideren en stabiliseren, waardoor ze kunnen worden omgebouwd tot een museum met een veilige route. Bovendien kunnen het interieur van het kasteel en de begane grond van de toren bezocht worden.

Aparte klokkentoren

Wat betreft de klokkentoren, die gescheiden is van het kasteel, deze maakt deel uit van het historisch-artistieke belang en het iconische beeld van de stad. De actie daarop zal minimaal zijn. Zo wordt onder meer de vloer met keramisch steengoed vervangen door natuursteen.

Het staat op de top van een rots en heeft het de bijzonderheid dat het een van de weinige klokkentorens is die afzonderlijk zijn gebouwd van de kerk. De reden voor het bouwen van een vrijstaande klokkentoren was omdat de kerk zich in het kasteel bevond en de klok in de vallei niet te horen was als deze in de kerk zou zijn gebouwd.

Don Panchito Albir

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Benidorm Nieuwsradio