Home Costa Blanca Grote Ergernis Over Opengebroken Straten In Alicante

Grote Ergernis Over Opengebroken Straten In Alicante

door admin
bewoners, toeristen en ondernemers ergeren zich aan de werkzaamheden in Alicante

Er is grote ergernis over de opengebroken straten in Alicante dat meer heeft van een bouwplaats, dan een toeristische stad. Toeristen en lokale bewoners ergeren zich aan stof, lawaai, verkeerschaos en… kakkerlakken.

Voor de mensen die met de auto door Alicante rijden om naar het werk te gaan of ergens moeten zijn, zijn letterlijk de weg kwijt. Alles ligt open en omleidingen die meer weg hebben van een doolhof. Voor toeristen is het ook niet leuk. Chaos en stof. Gedesillusioneerd je weg zoeken naar een bezienswaardigheid.

Kakkerlakken

En of dat nog niet erg genoeg is…. De straten die worden in rap tempo opengebroken. Daarmee worden ook veel kakkerlakken weggejaagd die vervolgens in grote hoeveelheden door de straten rennen. Soms dus ook over het terras van de plaatselijke koffiebar.

Hoteliers en andere ondernemers in de toeristische sector slaan alarm. Ze beschuldigen het gemeentehuis ervan een volkomen ongepast moment te hebben gekozen voor deze werkzaamheden in het hoogseizoen. Ze eisen compensatie voor annuleringen. Volgens de gemeente zouden de maanden juli en augustus geschikt zijn omdat de inwoners dan zelf op vakantie gaan. Maar er is aan voorbij gegaan dat in deze periode de toeristen daarvoor in de plaats zijn gekomen. Zo meren er grote cruise schepen aan vol met toeristen die vervolgens in een bouwput terecht komen.

Cruiseschepen

Op 6 en 8 juli stopten de MSC cruiseschepen Virtuosa en Orchestra in Alicante met ongeveer 10.000 mensen aan boord. Later in juli zullen er nog vier aanmeren in Alicante. Vertegenwoordigers van de toerisme- en vrijetijdssector hebben nu verzocht om een ​​ontmoeting met burgemeester Luis Barcala. De ondernemers zijn zich ervan bewust dat het werk in principe goed is voor de stad. “Maar het is niet normaal dat Avenidas Gadea, Marvá, Soto, Calle Sevilla en Paseo de la Libertad tegelijkertijd worden opengebroken”, aldus de voorzitter van de Provinciale Vereniging van Hotels van Alicante, Luis Castillo tegenover het radiostation Cadena Ser.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?