Graffitikunstenaars gearresteerd voor schilderen op het RENFE-station in Alicante

Agenten van de nationale politie hebben in Alicante twee graffitikunstenaars, 25 en 29 jaar oud, gearresteerd omdat ze naar verluidt meermaals graffiti hadden aangebracht op treinwagons bij de RENFE-faciliteiten, waarvan de hersenschade in totaal 7.000 euro bedroeg.

Het politieonderzoek begon toen de spoorwegen naar het provinciale politiebureau van Alicante ging om schade te melden die was veroorzaakt door graffiti die was aangebracht door graffitikunstenaars op verschillende treinwagons met een schade van ongeveer 2.200 euro.

De agenten van de politiegroep die met de zaak belast was, voerden een onderzoek uit, waardoor ze in staat waren om degenen die werden onderzocht in verband te brengen met andere soortgelijke daden die een paar maanden geleden waren gepleegd, waarbij ze vaststelden dat in beide gevallen de graffiti was uitgevoerd door de dezelfde personen.

Bij deze andere gelegenheid, waarbij een van de geschilderde graffiti een afmeting had van 24 vierkante meter, bedroeg het herstel van de veroorzaakte schade ongeveer 4.800 euro.

Het politieonderzoek slaagde erin om twee mannen te identificeren als de vermeende daders van de graffiti die in beide gevallen op de betrokken treinen was aangebracht. Bij de arrestanten werd divers materiaal in beslag genomen, waaronder spuitbussen.

Back to top button