Home Vervoer Dit Laten Mensen Liggen In De TRAM D’Alacant

Dit Laten Mensen Liggen In De TRAM D’Alacant

door admin
Dit laten mensen per ongeluk liggen in de TRAM d’Alacant

Gebruikers van de TRAM d’Alacant verliezen ongeveer 6 items per dag, meestal portemonnees, tassen, sleutels en rugtassen. 32,38% van de mensen krijgt hun spullen weer terug doordat ze er zelf achteraan gingen of omdat de politie onderzoek had gedaan.

De Spoorwegen van de Valenciaanse Generalitat (FGV) verzamelden het afgelopen jaar in totaal 2.297 verloren voorwerpen door gebruikers van TRAM d’Alacant. Dat komt neer op ongeveer 6 objecten per dag die worden vergeten en 191 per maand.

Deze verloren goederen minimaal een maand in de stations waar ze worden bewaard en nog een maand in de loods van verloren objecten van het station Luceros in Alicante. Na deze periode en als ze niet zijn geclaimd, worden ze overgeleverd aan de Lokale Politie van Alicante.

De objecten die het meest achterblijven in de TRAM zijn portemonnees, rugtassen, ID-documenten (ID, paspoorten, rijbewijs, gezondheidskaart… ), telefoons, sleutels, glazen, portemonnees, folders en paraplu’s.

Dankzij de door FGV opgestelde protocollen voor het beheer en bewaring van verloren voorwerpen wordt meestal een derde teruggevonden of teruggeven aan de eigenaar. De overige spullen worden overhandigd aan de Lokale Politie Alicante of afgevoerd. Zeker als voorwerpen oud en versleten zijn.

Procedure

Op FGV stations met personeel zijn de drop- en inzamelpunten. Na een maand worden de objecten opgehaald en naar de loods voor verloren voorwerpen bij het station van Luceros gebracht. Daar kijken ze of de eigenaar is te achterhalen. Officiële documenten (ID, paspoorten, etc.) worden zo snel mogelijk aan de politie overhandigd om de eigenaar op te sporen. Bankkaarten worden vernietigd uit veiligheidsoverwegingen.

Naast het verlies van gebruikelijke spullen, zoals eerder genoemde spullen, vinden ze ook spullen die je toch moeilijk zou kunnen vergeten, zoals fietsen, krukken, laptops; tablets, koffers, kinderwagens, motorhelmen, paraplu’s, röntgenfoto’s en medische rapporten.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?