Nieuws uit Benidorm

Gezichtsherkenning bij 8 hotels in Benidorm

Sinds deze maand zijn er al acht hotels in Benidorm waar je met gezichtsherkenning de “zelf-check-in” kunt doen en zo de wachtrijen bij de receptie vermijdt.

Het is een technologie geïmplementeerd door de UTE Travel to Face, waarmee het gezicht van de gast kan worden geïdentificeerd en zijn identiteit kan worden geverifieerd met het eerder gepresenteerde paspoort/ID kaart.

Wanneer je voor de terminal staat en je gezicht laat ‘scannen’, volgen daarna je reserveringsgegevens op het scherm en kun je die controleren op naam, kamer en prijs. Bij akkoord kunt u de pinbetaling doen en vervolgens komt de kamerpas uit de automaat. Inmiddels hebben 8 hotels in Benidorm deze techniek als pilot in gebruik, waaronder Gran Hotel Bali.

Gezichtsherkenning gebeurt met behulp van een biometrisch algoritme, zodat afbeeldingen of foto’s van de gast op geen enkel moment worden opgeslagen en voldoet het systeem aan de vereisten van het Spaanse agentschap voor gegevensbescherming. Afgelopen maandag werd het systeem gepresenteerd met grote terminals, maar de technologie kan ook worden toegepast op tablets.

De nieuwe manier van inchecken is ongeveer door 20% van de gasten gebruikt volgens hotelorganisatie HOSBEC en zij benadrukken dat er geen banen verloren gaan. De terminals zorgen voor minder lange wachtrijen en de hotelmedewerkers kunnen nu meer aandacht schenken aan de gasten met bijvoorbeeld informatievoorziening.

plaatje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button