Nieuws uit Benidorm

Gemeente plaatst waarschuwingsborden: niet op blote voeten lopen!

Het gemeentehuis heeft waarschuwingsborden geplaatst langs het Poniente strand om gebruikers te waarschuwen voor spijkers en splinters op de houten promenade lang het strand.

Aan de vooravond van een enorme toestroom van zomertoeristen naar het Poniente-strand van Benidorm, heeft het gemeentehuis borden langs de kust geplaatst die strandbezoekers waarschuwen niet op blote voeten te lopen en slippers te dragen vanwege de slechte staat van de houten promenade aan het strand.

De borden zijn in het Spaans en Engels en waarschuwen voor het risico van splinters, ongelijke planken en het feit dat de vlonder bezaaid is met spijkers. Zo stelt de gemeente dat schoeisel verplicht is om blessures te voorkomen.

De laatste tijd zijn er talloze reparaties aan de vlonder uitgevoerd, maar deze zijn niet echt naar tevredenheid hersteld. En nu verzekert de gemeente dat dit de laatste zomer zal zijn dat strandgangers “een loopbrug in verval” zullen moeten doorstaan, en het geheel zal worden vervangen voor bijna 1,7 miljoen euro voorafgaand aan het zomerseizoen 2023. Het werk zal naar verwachting 10 maanden duren en omvat het verwijderen van 5.400 m2 planken en het vervangen ervan door een andere loopbrug “van technologisch hout”.

“De nieuwe vlonder zal een esthetiek behouden die sterk lijkt op de huidige, hoewel het een volledig stabiele, duurzame loopbrug zal zijn die beter bestand is tegen de weersinvloeden”, legden gemeentelijke bronnen uit, eraan toevoegend dat het bedrijf het contract heeft gegund is verplicht eventuele reparaties in het weekend, op feestdagen en zo nodig ‘s nachts uit te voeren. De aantasting van de houten vlonder die langs het hele Poniente strand langs het zand loopt, evenwijdig aan de boulevard, sleept zich al meer dan een decennium voort.

Amper een jaar na de bouw van de Paseo de Poniente in 2009 meldden gemeentelijke technici problemen in verband met “de slechte staat van de infrastructuur” vanwege het feit dat het bedrijf een contract had gesloten met de Generalitat Valenciana om de promenade te bouwen voor een bedrag van naar verluidt 19,5 miljoen euro. een houtsoort geplaatst van veel mindere kwaliteit dan in de plannen was aangegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button