Nieuws uit Benidorm

Gemeente haalt gevelborden weg die al jaren buiten dienst zijn

De gemeente heeft de afgelopen weken in het centrum, tientallen oude reclameborden en gevelborden weggehaald van zaken die soms al jaren niet meer operationeel waren.

Een actie die tot doel heeft om de straten van de stad aantrekkelijker te maken, maar ook om te voorkomen dat borden van de gevels vallen en mogelijk letsel kunnen veroorzaken. Het aantal borden van bedrijven die al lang niet meer operationeel waren, groeiden gestaag, zoals van kappers of bars en restaurants. Ook waren er winkelpanden waar soms wel tot vijf borden over elkaar waren geplaatst. In een hoofdstraat hing bijvoorbeeld een bord dat een paella-restaurant aanduidde, terwijl er op die plek nu een winkel was gevestigd.

Wethouder voor Openbare Ruimte, José Ramón González de Zárate, legde uit dat ze deze actie al een paar weken aan het uitvoeren zijn. Zo heeft men er al ongeveer dertig uit verschillende straten verwijderd en heeft hij er ook nog een aantal gevonden die ook nog kunnen worden verwijderd. Inwoners en winkelmedewerkers hebben dit op het oog, kleine probleem al eerder voorgelegd aan de gemeente omdat het straatbeeld er niet mooier op werd.

De gemeente slaat alles op in een depot waar de borden door de eigenaren kunnen worden opgehaald, mochten ze dat willen. En uit nostalgisch oogpunt is het een waardevolle schat aan nostalgie waar zelfs flink geld voor kan worden geboden. (Bron: Diario Informacion)Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button