Geluidsmeters op toeristenappartementen om overlast te verminderen

Eigenaren en bedrijven die zich toeleggen op het verhuren van toeristische appartementen, studeren momenteel op een ​​proefproject in Benidorm en andere bestemmingen aan de Costa Blanca om verschillende maatregelen te implementeren om geluidsoverlast en andere hinder in kaart te brengen en vooral tegen te gaan.

Het project, genaamd “WeRespect” is gebaseerd op het monitoren van vakantiewoningen, door middel van de installatie van geluidsgolfmeters die het geluidsniveau regelen en zowel eigenaren als huurders waarschuwen wanneer het geluid de drempel van toegestane decibels overschrijdt.

De eerste melding wordt gedaan via berichten in een mobiele applicatie. Maar het systeem gaat nog een stap verder, want het biedt ook face-to- face bezoeken aan de appartementen zelf, via de dienst van een nachtconciërge die in maximaal 25 minuten naar het appartement gaat dat niet op alarm reageert of heeft de overlast niet verminderd na de eerste waarschuwingen.

De beheerders en eigenaren van vakantieappartementen in Benidorm willen voorkomen dat de toeristische hoofdstad van de Costa Blanca het punt bereikt van overlast zoals dat bijvoorbeeld in Barcelona het geval is. Vandaar hun bereidheid om zich aan dit project te onderwerpen en toe te voegen aan het grootste aantal geregistreerde appartementen in de stad. (Bron: Diario Informacion)

Back to top button