Geen tweede landingsbaan voor luchthaven Alicante

Een tweede landingsbaan op de luchthaven van Alicante zit er voorlopig niet in. De Spaanse regering in Madrid heeft geen prioriteitsplannen voor de luchthaven aan de Costa Blanca.
Geen tweede landingsbaan voor luchthaven Alicante
7 maart 2024

Het was Agustin Almodobar van de partij Partido Popular (PP) die een verzoek over de luchthaven naar de regering had gestuurd. 

Geen prioriteit

Er is geen prioriteit voor uitbreiding op de korte of middellange termijn, was de reactie van de regering. Aan de andere kant geeft het kabinet toe dat het zogenaamde Airport Master Plan van toepassing is, maar dat de capaciteit op de luchthaven niet is overschreden en dat uitbreiding dus uitgesloten is.

Luchthaven Alicante-Elche Miguel-Hernandez kende in 2023 een sterke passagiersgroei en 2024 is ook zeer goed begonnen. Vorig jaar werden er 15.048.240 passagiers via de terminal op de luchthaven verwerkt. De verwachting is dat de groei dit jaar verder zal stijgen naar 13 procent.

En Ryanair plant nog meer routes vanaf de luchthaven en ook wil Jet2 Holiday een nieuwe basis vestigen. De huidige regering krijgt stevige kritiek vanwege het degraderen van de Costa Blanca in het algemeen. Toen premier Pedro Sanchez vorige maand Torrevieja bezocht om te kijken naar de uitbreiding van de ontziltingsinstallatie in die stad, was zelfs de burgemeester van Torrevieja niet uitgenodigd.

De regionale overheid in Valencia heeft sterk aanbevolen dat de luchthaven van Alicante een nieuwe landingsbaan krijgt, zodat de Costa Blanca als bestemming niet stagneert. Niet in de laatste plaats is het wenselijk om toeristen uit andere delen van de wereld, zoals de VS, aan te trekken.

Nieuwe spoorlijn?

Tegelijkertijd werken Alicante en Elche aan oplossingen om een ​​spoorlijn tussen de twee steden aan te leggen, zodat de infrastructuur van en naar de luchthaven zal verbeteren. Er zijn twee bijeenkomsten over deze kwestie gehouden, één in september vorig jaar en de tweede deze week. Er zijn een aantal moeilijke punten die eerst moeten worden opgelost voordat de twee gemeenten het eens worden over alle details, afgezien van de financiering zelf. Het spoorwegproject heet “Torrellano Bypass“.

Don Panchito Albir

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Benidorm Nieuwsradio

Heeft u dit al gelezen?

Luchthaven-scanners voor vloeistoffen vertraagd

Luchthaven-scanners voor vloeistoffen vertraagd

Luchthaven-scanners die je vloeistoffen scannen , zonder dat je ze uit de
Busstaking leidt tot chaos op de luchthaven

Busstaking leidt tot chaos op luchthaven Alicante

De busstaking onder de chauffeurs van de blauwe streekbussen van Alicante, leidt