Costa Blanca

Geen oudejaarsfeesten, wel vuurwerk op 31 december

De zesde golf van het coronavirus heeft niet alleen de toeristische sector aan de Costa Blanca, de belangrijkste bron van inkomsten en werkgelegenheid in het gebied, een halt toegeroepen, maar daar komen nu ook nog eens annuleringen voor feestelijkheden van Kerst en Nieuwjaar bij.

Eén van de steden van de Valenciaanse Gemeenschap die het meest onder druk staat, is ongetwijfeld Benidorm. De noodlijdende toeristische sector verlangde naar een opleving van hotelboekingen tijdens de kerstperiode, die ook leek te komen. Echter, de wethouder die over festiviteiten gaat, Jesús Carrobles, legde vrijdag aan de krant Las Provincias uit dat de toeristische hoofdstad op de rem moet trappen in haar prognoses.

Juist nu ook de Britten niet naar Benidorm komen, omdat zij altijd een PCR test moeten doen, ook bij kinderen, kost het een gezin zo’n 400 euro extra. Die onkosten zorgen ervoor dat naar verwachting nog maar 25% van de hotels zal open blijven.

Het eerste grote offer is oudejaarsavond in Benidorm. Jesús Carrobles zei dat ze het feest dat altijd op de Calle Bilbao gevierd wordt, nu is afgelast. Maar het vuurwerk dat om middernacht op oudjaarsavond wel zal worden afgestoken. Het duurt 10 minuten en vanaf het strand wordt afgestoken. Dit kan iedereen, met veilige afstand van elkaar wel gaan bekijken.

plaatje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button