Nieuws uit Benidorm

Foto’s uit de geschiedenis van Benidorm, vullen de straten in het centrum

De straten in het centrum van Benidorm krijgen niet alleen een opfris beurt door oude gevelborden te verwijderen, er komen ook nieuwe borden met daarop foto’s van oud-Benidorm en daarbij een QR-code die extra informatie geeft over de afbeelding.

Dit initiatief hoort bij de campagne ‘Aan de voet van de straat’, gepromoot door de gemeenteraad van Benidorm, de buurtraad en buurtverenigingen. De eerste van de historische foto’s is al te zien in Calle Metge en Cosme Bayona, waar de wethouder voor burgerparticipatie, Ana Pellicer, José Ramón González de Zárate, samen met de vice-voorzitters van de Buurtraad en de voorzitter van de buurtvereniging, Pepa Orozco, en leden van andere buurtgroepen, de eerste foto onthulden.

Die foto uit het gemeentearchief, is gemaakt door Quico Pérez Bayona en laat mooi het verschil zien tussen de straat in 1962 en nu. Het is een zeer leerzame en erg leuke manier, volgens Ana Pellicer, om te laten zien hoe onze stad er jaren geleden uit zag. Erg leuk voor jongeren en toeristen die op deze foto’s kunnen zien hoe het er vroeger uitzag in vergelijking met het Benidorm van vandaag.

Recent heeft de gemeente ook het gebied bij het kruis onder handen genomen en daar staan ook borden met QR-code die je informatie geeft over het ontstaan van die iconische plek. (Bron: Diario Informacion)Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button