Home Benidorm Foto’s tentoongesteld door heel Benidorm

Foto’s tentoongesteld door heel Benidorm

door admin
50 foto's uit het gemeentearchief geplaatst door Benidorm heen

De gemeente Benidorm plaatst deze week ongeveer 50 zwart-wit foto’s op talrijke plekken in de stad bij verkeerslichten en ondergrondse vuilcontainers. Het stadsbestuur vraagt ​​tevens van eigenaren om hun gevels ter beschikking te stellen voor dit initiatief.

Het stadsbestuur van Benidorm heeft al vijftig zwart-witfoto’s uit het gemeentearchief geïnstalleerd op de openbare weg, zoals bij verkeerslichtcontrolepanelen of ondergrondse containers, die zo “tentoonstellingssteunen” worden. Wethouder voor Historisch Erfgoed, Ana Pellicer, legde uit dat “deze elementen tot nu toe alleen logistieke functionaliteit hadden, terwijl ze nu ook functioneren als artistieke tentoonstellingsruimten”.

Alle afbeeldingen “komen uit de collecties van het gemeentearchief, dateren uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw. Eerder plaatste de gemeente ook al oude historische foto’s in het kader van het project ‘A Pie de Calle’. De afbeeldingen waren te zien op de gevels van het El Torrejó gebouw en het Boca del Calvari Museum en La Creu in het centrum.

Volgens de burgemeester is het “de bedoeling om door te gaan met het toevoegen van openluchtruimtes tot kunst en zo het concept van Benidorm als een groot openluchtmuseum te bevorderen”, zei hij woensdag. Tevens moedigen ze de gemeenschappen van eigenaren aan om hun gevels, zijmuren of ommuring beschikbaar te stellen voor dit initiatief om Benidorm te vullen met foto’s van de stad in zwart-wit.

In dit verband heeft hij verduidelijkt dat “het niet noodzakelijk afbeeldingen uit het gemeentearchief hoeven te zijn, maar het kunnen ook foto’s zijn die door de gemeenschappen of individuen zelf zijn aangeleverd”.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?