Finestrat wil sociale woningbouw in La Cala

Finestrat wil sociale woningbouw in La Cala
11 maart 2024

Het gemeentebestuur van Finestrat heeft grond in La Cala aangeboden aan de Generalitat Valenciana voor de bouw van sociale woningen. Dit meldde de burgemeester, Juanfran Pérez Llorca tijdens een gesprek met de inwoners van de stad in de aula van het Huis van Cultuur.

De oprichting van sociale woningen was één van de aankondigingen die hij tijdens zijn toespraak deed, waarin hij verklaarde dat ze op het punt stonden een overeenkomst met de Generalitat op dit punt te sluiten. De gemeente wacht nog op een reactie van het ministerie van Volkshuisvesting. Deze portefeuille is in handen van de PP. De bouw voorziet in 10.000 huurappartementen in de hele Valenciaanse Gemeenschap.

Ook het openbaar vervoer is verbeterd met meer dienstregelingen, meer ritten en betere verbindingen. Tijdens de bijeenkomst kon men vragen stellen die verband hielden met het Algemeen Stedenbouwkundig Plan, de staat van de kerk van Sant Bertomeu, snelheidscontrole op wegen, verbeteringen in landelijke gebieden of trottoirs en fietspaden op snelwegen, zoals CV- 767 en CV-758.

Don Panchito Albir

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Benidorm Nieuwsradio

Heeft u dit al gelezen?

Benidorm en Villajoyosa krijgen betaalbare huurwoningen

Benidorm en Villajoyosa krijgen betaalbare huurwoningen

Benidorm krijgt 100 betaalbare huurwoningen en Villajoyosa. Beide gemeenten zullen voor dit
Aangeboden huurprijzen in Benidorm dubbel zo hoog als overheidsindex

Huurprijzen in Benidorm dubbel zo hoog als overheidsindex

Wonen in de hoogste wolkenkrabber van Benidorm, het InTempo gebouw zou tussen de 620