Finestrat gaat gratis rookmelders uitdelen

Met het oog op de veiligheid en het welzijn van alleenwonende ouderen en afhankelijke mensen lanceert het Ministerie van Sociale Zaken een oproep om automatische branddetectoren te leveren.
Finestrat gaat gratis rookmelders uitdelen
6 maart 2024

Het is een preventieve maatregel om het risico dat gepaard gaat met mogelijke brand in een woning tot een minimum te beperken. Het voorstel werd op 19 februari goedgekeurd door het lokaal bestuur en de apparaten kunnen tot 31 maart worden aangevraagd. Het gaat hierbij om personen van 67 en ouder die zelfstandig wonen.

Bezorgd

Wij zijn bezorgd over uw veiligheid en welzijn. Om deze reden hebben we de noodzaak overwogen om hen te voorzien van automatische branddetectoren die ze in hun huizen kunnen installeren. Het is een belangrijke maatregel die we twee weken geleden in de regeringsraad hebben goedgekeurd. Helaas heeft de realiteit ons het belang laten zien van deze preventieve maatregelen die actueel zijn geworden na de tragische branden in Valencia en de naburige stad Villajoyosa.” zei wethouder Teresa Pérez van de gemeente Finestrat.

Het voorstel werd op 19 februari al goedgekeurd door de gemeenteraad. Aanvragen kunnen nu worden ingediend bij de gemeenteraad. De aanvraagtermijn eindigt op 31 maart 2024.

Don Panchito Albir

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Benidorm Nieuwsradio

Heeft u dit al gelezen?

Auto explosie in Rincón de Loix.

Explosie in Auto Rincón de Loix

Dinsdagmorgen even na 04:00 uur, was een harde knal of explosie, de
Doden bij flatbrand Villajoyosa zijn oma, vader en zoon

Doden bij flatbrand Villajoyosa zijn oma, vader en zoon

Drie mensen zijn omgekomen bij een flatbrand in Villajoyosa, van wie één