Home Overig Nieuws Finestrat eerste gemeente met vertaling in 90 talen

Finestrat eerste gemeente met vertaling in 90 talen

door admin
Finestrat, de eerste gemeente in de Gemeenschap met vertaling in meer dan 90 talen

De helft van de bevolking van Finestrat komt uit een ander land en er zijn al meer dan 70 verschillende nationaliteiten. Daarnaast ontvangt de stad steeds meer internationale bezoekers. Om de burgerservice voor al deze mensen te verbeteren en de taalbarrière te overwinnen, is de gemeenteraad de eerste in de Valenciaanse Gemeenschap geworden die een professioneel systeem van tolken en simultaanvertaling in meer dan 90 talen heeft geïmplementeerd.

De dienst heet DUALIA en is al operationeel voor de algemene gemeentelijke burgerserviceafdelingen. Handig dus inwoners van andere nationaliteiten, toeristenbureaus, sociale diensten, lokale politie of onderwijs.

Finestrat, de eerste gemeente in de Gemeenschap met vertaling in meer dan 90 talen

Het wethouder voor Toerisme en ook voor Inwoners van Andere Nationaliteiten (RON), Donna Rebecca Plummer, woonde samen met de burgemeester, Juanfran Pérez Llorca, de lancering van deze nieuwe dienst bij .

“Wij zijn een toeristische gemeente die duizenden bezoeken ontvangt van internationale toeristen. Daarnaast zijn wij een gastvrije gemeente waar steeds meer mensen uit andere landen voor kiezen om te wonen. In feite hebben we al ongeveer 70 verschillende nationaliteiten geregistreerd. Als we aan al deze aspecten denken, hebben we deze dienst voor simultaanvertaling geïmplementeerd, die op een effectieve en directe manier wordt bijgewoond door professionals via de telefoon, met als doel de beste burgerservice en de beste toeristische hulp te bieden.”

De DUALIA-service werkt op een eenvoudige manier door middel van een telefoongesprek waarin de op dat moment gevraagde taal wordt aangegeven. In minder dan een minuut beantwoordt een professionele tolk van de geselecteerde taal de vraag, waardoor realtime communicatie zo eenvoudig mogelijk wordt.

“Wij zijn de eerste gemeenteraad in de Valenciaanse Gemeenschap die deze dienst met tolken lanceert, niet met automatische “vertaal-robots” die misverstanden en verwarring in de communicatie kunnen veroorzaken. We zijn dus zeer tevreden met deze kwalitatieve stap die we hebben gezet in de aandacht voor de burgers en onze toeristen, in navolging van onze strategie als Smart Tourist Destination.”

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?