Verkeer

Finestrat begint maandag met de renovatie van de hoofdstraat

De hoofdtoegangsweg naar Finestrat zal van uiterlijk veranderen. De herontwikkelingswerken aan de avenida Benidorm en Camí de Reis beginnen aanstaande maandag 4 oktober en zullen het hele stedelijke landschap renoveren met een budget van 1,3 miljoen euro, waarvan de provincie Alicante 900.000 euro bijdraagt.

De werken starten met het ondergronds afvoeren van regenwater bij de ingang van het Parc Font de Carrè, zodat het verkeer voorlopig niet wordt gehinderd. Half oktober vervolgen ze de klim naar de kruising met de CV758 (richting Sella-Relleu), bekend als de “Pintat kruising”. Op dat moment zal er nog maar één rijstrook over zijn, waarbij de doorgang wordt gereguleerd door een verkeerslicht en de doorgang van zware voertuigen zal ook worden beperkt.

Het grootste deel van het werk zal dan starten vanaf de kruising Camí de Reis naar de Raval en in verschillende secties. Al met al hebben de werken gevolgen voor alle parkeerplaatsen in de omgeving. Als oplossing is er een tijdelijke parkeerplaats gemaakt in Carrer Sant Vicent met ongeveer 40 plaatsen” en wellicht komt daar nog iets bij zoals bijvoorbeeld de Carrer L’Hort.

De geschatte duur van de werken is 6 maanden. De prognose is echter dat, als alles in een goed tempo vordert, de werkzaamheden voor de zomer klaar zijn. Zo niet, dan overwegen ze een pauze in de zomermaanden om lokale bedrijven te helpen. (Bron: Diario Informacion)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button