Home Costa Blanca Financiële hulp in Altea voor herstel van gevels

Financiële hulp in Altea voor herstel van gevels

door admin
Financiële hulp in Altea voor herstel van gevels

De afdeling Stedenbouw van de gemeenteraad van Altea, geeft financiële hulp bij de verbetering en aanpassing van de gevels van de oude stad van Altea en Altea la Vella.

De gemeente kent voor elk pand 500 euro toe voor het schilderen van gevels. 350 euro om vochtproblemen aan te pakken, 150 euro voor het verwijderen van de buitenairco-units, bevestigd aan de gevels van het pand en nog eens 150 euro voor elk pand dat de reclameborden op de gevels aanpast, volgens de Reclameverordening.

De wethouder voor stedenbouw, Jose Orozco, benadrukte dat “de zorg voor de gevels essentieel is voor de algemene verfraaiing van een toeristische gemeente, aangezien onze oude stad een van onze belangrijkste attracties is.” De eigenaren of gemeenschappen van eigenaren en eigenaren van die eigendommen die zich binnen het gebied bevinden, kunnen in aanmerking komen voor deze hulp.

Aanvragen worden behandeld bij het Citizen Attention Office, gelegen op de begane grond van het stadhuis of de administratie van Altea la Vella. De aanvraag kan ook online gedaan worden via het Elektronisch Loket. De termijn om hulp aan te vragen begon met de publicatie ervan in de BOP op 25 mei en loopt af op 26 juni. De uitvoering van de werken moet voltooid zijn voor 31 oktober 2023.

De gemeente Altea wil de bevolking aanmoedigen om gebruik te maken van deze financiële steun en zo de oude panden te onderhouden. Het schilderen van de iconische witte gevels en het verwijderen van vochtplekken en de units voor Airco’s zijn bewoners, maar ook toeristen een doorn in het oog.

Meer informatie hierover lees je op de website: https://altea.sedelectronica.es/   

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?